Allerlaatste boeken Familie Holtrop en Burg Holtrop 1196-1975

In 2011 heb ik de complete geschiedenis van mijn tak van de familie Holtrop in kaart gebracht. Dat wil zeggen dat ik de opbrengst van een jaar van zeer intensief onderzoek heb vastgelegd in een schitterend boek. Het 2e deel (te verschijnen in 2015?) zal die momentopname overigens fors uitbreiden en nuanceren.

Het boek begint in 1196 bij de legendarische Burg Holtrop (met veel info en foto’s) en eindigt in 1975, het jaar dat mijn beppe Sjoukje overleed. Pake Sijtze was haar al voor gegaan. Het boek voert ons onder meer langs Niederaussem (Burg Holtrop) en de illustere ridders van Holtrop, de legendarische dominee Bernardus Holtrop, de geschiedenis in Delfstrahuizen, Bernardus Jans Holtrop (1835-1920) en Rika Zathe. Uiteraard komen ook mijn pake en beppe en hun gezin rijkelijk aan bod. Daarnaast wordt de geschiedenis van mijn beppe Sjoukje uitgebreid belicht. De families Van der Schoot en Bakker kwamen uit resp. Nieuweschoot/Rotstergaast en Oldeberkoop.

Het boek bevat 178 pagina’s, full-color, hoge drukkwaliteit en ca 500 illustraties/foto’s.

Ik heb het boek samengesteld voor mijn familie, maar ik heb er nog een handjevol over. Ook jouw geschiedenis komt er in voor.

Het beste is dat je ze komt halen. Dan kun je meteen de kwaliteit en inhoud zien en kunnen we direct afrekenen. Als je uit de buurt komt (Hoogeveen), kan ik ook eens langs komen.

Geïnteresseerd? Laat het mij even weten.
Met een vriendelijke groet,

Bernardus Holtrop
Hoogeveen

Eén gedachte over “Allerlaatste boeken Familie Holtrop en Burg Holtrop 1196-1975”

Reacties zijn gesloten.